Rick van der Steen


Hey Rick wat fijn dat je tijd voor ons hebt.
Kan je iets over jezelf vertellen?

Hi, mijn naam is Rick van der Steen, ben 24 jaar en kom oorspronkelijk uit Rotterdam. Momenteel studeer ik aan de Mime opleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Hier word ik opgeleid tot acteur, speler, maker en performer. Tenminste, dat ben ik al, maar ik wil me nog verder specialiseren. 

Voordat ik startte met de Mime opleiding heb ik ook op andere plekken auditie gedaan, maar toen ik hier werd aangenomen viel alles op z’n plek. Ik leer hier dat je als mens voor 20% tot 40% verbale signalen opneemt en voor 60% tot 80% non verbaal. Er is dus een hele wereld waar men geen weet van heeft of in ieder geval niet bewust omdat het fysiek is. Ik vind het interessant om te kijken hoe ik daar als acteur op in kan spelen.

 

Wat is het dat je precies wilt bereiken als acteur?

Het creëren van een wereld die mensen beweegt. Dat ik mensen kan meenemen in een verhaal en hen dit verhaal ook daadwerkelijk kan laten beleven. Voor mij is het belangrijk dat het publiek na de voorstelling gaat nadenken. Een grote inspiratiebron van mij is Bruno van den Broeken met zijn voorstelling Para. Hij was namelijk degene die mij aan het denken zette tijdens en na de voorstelling.


Wat ik zo inspiratievol vond is dat hij mij tijdens de voorstelling kon confronteren met mijn eigen gedachtes. Ik ging dus als het ware twijfelen aan mijzelf. Dat hij dit deed ontroerde mij en heeft mij geïnspireerd om verder op zoek te gaan naar hoe, ook ik, mensen kan inspireren en ontroeren met mijn voorstellingen. Het lijkt me te gek dat het publiek naderhand naar mij toe kunnen komen en zij bijvoorbeeld met oplossingen proberen te komen. Zich dus echt verbonden voelen met wat ze hebben gezien. 


 

 

“Door mijn werk als acteur wil ik mensen meenemen in een verhaal en een wereld creëren die ze beweegt.”


We zitten bij Fonteyn waarom?

We zitten hier omdat het de stamkroeg van mijn Mime klas is en ik hier veel herinneringen heb. Het is een kroeg en naar mijn mening is dat de beste plek om elkaar te leren kennen. Dit is de plek waar ik veel nieuwe mensen heb leren kennen, vriendschappen gesloten en vooral veel mooie gesprekken gehad. Voor mij is dit de plek die mijn schooltijd op de mime definieert. Naast natuurlijk alle lessen en de school zelf voel dit als een derde thuis. Mijn eigen huis, De Theaterschool en Fontyn.


 


Wat is voor jou het laatste echte geluksmoment geweest?

Er was niet echt een aanleiding voor, maar ik liep door de stad, het zonnetje scheen, en nadat ik uit een wat moeilijkere periode ben gekomen was dit het moment dat ik besefte hoe gelukkig ik nu ben. Het is namelijk zo dat ik altijd vooruit dacht en ik wist waar ik wilde komen. Mijn doel en dromen waren voor mij heel duidelijk, alleen stortte dat hele perfecte plaatje twee jaar geleden in en ben ik dat langzaam weer gaan opbouwen. Op dat moment dat ik door de stad liep, kwam alles samen in het hier en nu. Soms is het wel lastig om de positiviteit te voelen, maar gelukkig komen die momenten steeds vaker. Daarbij heb ik geleerd bij Chi Kung* dat wanneer je het midden vindt, oftewel geluk, je het moet los laten er weer het midden moet zoeken. Want anders ga je vasthouden aan een ideologie of beeld wat je van geluk hebt terwijl het altijd in beweging is en blijft veranderen.

Waar ken jij Joe’s Bow Ties van?

Joe’s Bow Ties ken ik doordat ik Joey heb ontmoet op de Mbo-Theaterschool. Sindsdien zijn we altijd contact blijven houden. Doordat ik wist dat hij vlinderdassen verkocht ben ik op het moment dat ik er een nodig had gaan kijken op Joesbowties.com. Het past namelijk precies in het plaatje van mezelf iets meer laten zien op de momenten dat ik daarvoor kies. Op het moment van zoeken heb ik er drie gekocht een voor mijn vader, een voor mijn broer, en eentje voor mijzelf. Mijn broer, Fabian van der Steen, was namelijk genomineerd voor een Coiffure award. De vlinderdassen hadden we nodig voor de prijsuitreiking waar hij tweede is geworden! 

De Bow Tie die ik voor mezelf heb gekozen, de Isabeau Bow Tie, sprong er uit voor mij. Hij was anders dan gewoon een basiskleur of eentje met een saaie print. Het zegt meteen iets over mij als persoon en dat vind ik op zo’n moment dat ik even in de spotlights sta erg belangrijk.

 

“Op het moment dat ik even in de spotlights sta kies ik voor een Bow Tie die eruit springt en past bij mijn persoonlijkheid” 

 

 

Wat zou je iemand meegeven als iemand twijfelt om een Joe’s Bow Tie te kopen? 

Niet twijfelen, maar gewoon doen! Het is een investering omdat je het niet vaak draagt maar wel weet wat je koopt. Het is handwerk en het is een super goede kwaliteit die lang mee gaat. Bovendien wil ik ook de mensen steunen achter het bedrijf, omdat ik weet dat jouw investering goed terecht komt en het meer is dan een simpele vlinderdas. Je koopt een product met een verhaal en daar wil ik graag aan bijdragen.

 

 

*Chi kung is een verzamelnaam voor een grote verscheidenheid van oefeningen om je energie (chi) op een natuurlijke manier te laten stromen. Kung betekent 'beoefenen, ontwikkelen, cultiveren'. 

 Ben je benieuwd naar nog
meer verhalen van andere
vlinderdas liefhebbers?

klik hier

© 2016 - 2021 Joe's bows | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel